Ekonomia środowiskowa: analiza zrównoważonego rozwoju.
Przemożnymi czynnikami smaku w winogronie są cukry, kwasy i polifenole. Te trzy związki zapewniają winu trzy z pięciu podstawowych smaków: słodki, kwasowy i gorzki. W dowolnym lub razie, istnieje gigantyczna ilość substancji w winogronach, które zapewniają smak. Substancje te są bieżące w drobnych ilościach (mierzonych czasami w milionowych cząstkach). Wszelkie te substancje dają winogronom specyficzny smak, definiowany, jako smak fundamentalny. Smak podstawowy charakteryzuje każdą formę winorośli. Większość składników smakowych odkrywają się położone w wewnętrznej części skórki winogrona. Właśnie dlatego ważne jest, żeby tłoczenie zaprzątało znaczącą pozycję w procesie zapewnienia fundamentalnego smaku każdemu winu – wina. Trzeba rozróżnić między aromatem a bukietem. Aromat jest charakterystycznym zapachem pochodzącym z zastosowanej odmiany winorośli, w trakcie gdy bukiet jest specyficznym zapachem sposobu przetwarzania wina. W ten sposób, na przykład, dwa wina z tego samego winogrona mają ten sam aromat, niemniej jednak inny bukiet.
1. Otwórz link
3. Usługi
4. Sprawdź teraz
5. Blog